Dişini Sıkanlar İçin Çözüm Yolu Masseter Botoksu

17.10.2020
A+
A-
Dişini Sıkanlar İçin Çözüm Yolu Masseter Botoksu

COVID-19 salgını ile mücadele ettiğimiz şu günlerde stres, kaçınılmaz bir duygu olarak kendini gösteriyor. Stresin pek çok hastalığın davetçisi olduğu da bir gerçek.  Stresin, dişlerimiz üzerinde oldukça etkili olduğunu biliyor muydunuz?

Stresin yoğun olarak yaşandığı dönemlerde insanlar, farkında olmadan dişlerini sıkabiliyor. Diş sıkma yüz ve çiğneme kaslarında büyümeye neden olur ve yüzün görünümünü bozar. Bu durumun çözümü ise çene botoksudur.

Masseter botoksu nedir?

Diş sıkma, ağız içerisindeki sert ve yumuşak dokulara da zarar verir. Bu durum da uzun dönemde kare çene görünümüne neden olur.

Masseter kasının büyük olması, yüzün alt kısmının görüntüsünü değiştirdiğinden özellikle kadınlarda estetik kaygı oluşturabiliyor. Estetik kaygının daha çok kadınlarda yaşanmasının nedeni ise, çenenin görünümün kareleşmesinin daha erkeksi bir görünüme sebep olmasıdır.

Masseter botoksu, diş sıkmadan sorumlu kası yani masseter kasını zayıflatır. Estetik açıdan çenenin küçülmesini ve yüzün incelmesini sağlarken aynı zamanda diş sıkma ve çenede gerginlik sorunlarının tedavi edilmesine de yardımcı olur.  Bu uygulama ile birkaç hafta içinde yüzün alt kısmında dar ve oval bir görünüm elde edilir.

Çene botoksunun yararı sadece estetik açıdan iyileştirme değildir. Aynı zamanda çene kaslarının istemsiz kasılmasını ve kontrolsüz diş sıkmayı engeller. Bu sayede, diş gıcırdatma sorunu ve neden olduğu ağrı ve rahatsızlık ortadan kaldırılmış olur.

Masseter botoksunun etkileri nelerdir?

Çene kasları aşırı derecede güçlüdür – özellikle dişleri ile (bruxism) öğüten veya sıkan insanlarda – ve bu kasların fazlalığı, alt yüzün kare şeklini almasıyla sonuçlanır. Botoks ile kasları zayıflatarak, çene çizgisi daha ince, daha oval bir şekle dönüşebilir. Bununla birlikte, Botox yuvarlak ve ya tombul bir yüzü daha zayıf ve belirgin bir hale getirir. Elmacık kemiklerini ortaya çıkarır, çene bölgesini daha ince gösterir.

Masseter botoksu nasıl yapılır?

Botoks doğrudan masseter kasına enjekte edilir. Bu işlem on dakikadan az sürer. Çoğu hasta anestezik krem ​​olmadan bile botoks iğnelerine dayanabilir. Uygulamadan sonra iş hayatına dönüş yapabilirsiniz. Tam etkiyi görmek için iki ila üç hafta beklemenizi öneririz. Botoksun etkisi yaklaşık altı ay sürer.

Sonuçlar ne kadar sürer?

Sonuçlar vücudunuzun botoxu ne kadar hızlı metabolize ettiğine bağlı olarak dört ila altı ay arasında sürebilir. Hastalar, botoksun etkisini korumak için altı ayda bir bu işlemi tekrarlatmalıdır.

Diş sıkmanın sebep olduğu zararlar

Dişlerimizin kapanmasını sağlayan kaslar yoğun çalıştığında şişerler. Bu durum ağrılı kasılmalara sebep olabilir. Diş sıkan kişilerin yanaklarında ve şakak kemiklerinde yaşadığı şişlik ve ağrı gibi şikayetlerin de sebebi budur.

Gün içerisinde yemek yerken kullandığımız çene eklemimiz uykuda diş sıkarak daha uzun süre çalışır. Bu durum yapısal bozukluklara neden olur ve eklemlerin etrafında olan yapı taşlarına zarar verir. Diş sıkmaktan kaynaklanan kas problemlerinin yanı sıra diş minesinin kaybı, diş hassasiyetinin artması ve dişlerin düzleşmesi, çatlaması gibi problemler de ortaya çıkabilir.

Este Magazin
Güncel Estetik, Sağlık ve Kültür & Sanat Haber Portalı
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.