Donasyon Tedavisi Nasıl Yapılır?-Donasyon Fiyatları 2020
Donasyon tedavisi nasıl yapılır, donasyon fiyatları 2020 yılında ne kadar oldu sorularının cevabını makalemizden detaylı olarak öğrenebilirsiniz.
Donasyon çocuk sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu bir yöntemdir. Donasyon doğru araştırmalı ve süreç nasıl ilerliyor çiftlerin bilinçli olması gerekmektedir. Çünkü tüp bebekten farklıdır ve başkasının üreme hücresiyle çocuk sahibi olunmaktadır. Donasyon, tüp bebek ve aşılama gibi yöntemlere göre fiyat olarak daha fazladır. En önemlisi de donasyon tedavisi Türkiye’de yapılmaktadır. Çünkü bu tedavi yöntemi ülkemizde yasal değildir. Çoğu çift bu tedaviyi olmak için Kıbrıs’a gitmektedir. Kıbrıs donasyon tedavisinde oldukça gelişmiş ve dünyanın birçok yerinden hasta kabul etmektedir.
Donasyon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Donasyon tedavisine başlamadan önce çiftlere belli başlı muayeneler ve testler yapılır. Erkek veya kadından hangisinin üreme hücresi yetersiz testler sonucunda ortaya çıkar. Testler yapıldıktan sonra eğer sorun anne adayının yumurtalıklarında ise kadın donör gereklidir. Tam tersi durumda ise sperm için sperm bankası kullanılmaktadır.
Donör; üreme hücrelerini başka kişiler çocuk sahibi olsun diye bağışlayan veya ücret karşılığında satan kişilere denir. Donör olarak seçilen kişilerin üreme hücrelerinin verimli olması ve genel sağlıklarında problem olmaması gerekir.
Eğer sorun anne adayında ise kadın donör seçimi için çiftlere spesifik sorular sorulur. Türkiye’de bu tedaviyi yaptıran çoğu çift genelde yakın çevresinden bunu saklar. Doğal bir süreç olduğuna herkesi inandırmak için kendi fiziksel özelliklerine benzeyen donörleri seçmek için göz-ten-saç rengi gibi konuları tedavinin yapılacağı kuruma belirtmektedir. Bu süreçte tedaviyi yapan ile yumurtasını bağışlayan kişilerin bilgileri tamamen gizli tutulmalıdır. Aksi halde sonrasında sıkıntılı süreçler yaşanabilir. Bu nedenle tedaviyi yapacak yeri seçerken oldukça dikkatli olmak gerekir. Donör seçimi yapıldıktan veya seçim tedaviyi yapacak kuruma bırakıldıktan sonra süreç başlar. Anne adayının tüm sağlık kontrolleri yapılır.
Hamileliğin başarılı olması için hormon ve rahim ilaçları takviyesi yapılır. Bu süreç 15 gün sürmektedir. Süreç sonunda donörden alınan yumurtalar ile baba adayından alınan spermler laboratuvar ortamında bir kap içerisinde birleşmeye bırakılır. Yaklaşık 3 ve 5.günde embriyo oluşur. Embriyo oluştuktan sonra asıl anne adayının rahmine transfer edilir. Embriyonun rahme tutunması ve yerleşmesi 15 gün sürer. 15 gün sonunda kanda gebelik testi yapılır. Sonrası normal gebelik süreciyle aynı ilerler. Eğer baba adayının spermlerinde sorun var ise sperm bankasından alınan spermler ile anne adayından alınan yumurtalar birleştirilir. Sonraki süreç aynı şekilde işler. Donasyon tedavisinde unutulmaması gereken en önemli nokta her ne kadar gebelik dönemi asıl anne karnında gerçekleşse de başkasının üreme hücresiyle çocuk sahibi olunacağıdır.
Donasyon Fiyatları 2020
Türkiye’ye en yakın olarak Kıbrıs’ta bu tedavi yapıldığı için ücret Euro üzerinden hesaplanmaktadır. Genellikle ulaşım, konaklama, tedavi olarak yapılan paket fiyatlar kurumdan kuruma değişkenlik göstermektedir. Fakat ortalama fiyat vermek gerekir ise Kıbrıs donasyon fiyatları yaklaşık 5000 ile 10000 Euro arasında değişmektedir. Fiyatı uzman başarısı, kurumun güvenirliği ve başarı oranı, konaklama-ulaşım desteği konuları etkilemektedir.